Register Opschonen

Moet ik echt het Windows register opschonen en deze problemen aanpakken?


Windows-register-opschonen

Helaas, als je niet het Windows register onderhoudt en problemen met in het register preventief aanpakt, dan krijg je uiteindelijk snel de rekening gepresenteerd in de vorm van computer crashes, systeem vertragingen of nog veel erger, tijdrovende DLL problemen. Een DLL probleem is wanneer het Windows operating systeem niet meer een specifiek DLL bestandsonderdeel van een bepaalde applicatie niet meer kan vinden. Uw software zal daardoor niet meer kunnen opstarten. U zult daardoor ofwel het betreffende DLL bestand moeten opzoeken en downloaden op uw computer in de folder van de betreffende applicatie  ofwel de software verwijderen en opnieuw installeren.  Vermijd deze onvermijdelijke frustraties veroorzaakt door een Windows register die verstopt en vervuild is.

Het register opschonen moet worden gezien als een belangrijke, preventieve pc onderhoudstaak. Ongeacht of uw de computer voor alleen maar plezier of de zaak gebruikt, een schoon Windows register zal leiden tot meer gebruikersplezier en minder frustraties. We hebben een artikel geschreven over een uitstekende registry cleaner voor het opschonen van het register: de PC Mechanic of de  Registry Reviver.

register-opschonen-tipsAanbevolen:

Klik hier voor een gratis Windows register scan!

De zin van het register opschonen verder uitgediept:

register-computer-opschonen

We willen even onderstrepen dat het register opschonen alleen maar gedaan moet worden met een hoogwaardige registry cleaner. De meeste registry cleaners op het internet zijn van slechte kwaliteit en doen ofwel niks ofwel beschadigen uw register en daardoor uw computer. Het Windows register is uitermate kwetsbaar en is de kennis datatabank omtrent alle informatie over het Windows besturing systeem en uw configuraties. U zou het kunnen vergelijken met een bibliotheek vol met gevoelige papyrus rollen. Die zijn zeer gevoelig en moeten met fluwelen handschoenen voorzichtig worden opgepakt, geordend en worden gerepareerd. Het register opschonen vereist dus specialistische kennis. Een registry cleaner moet dus worden ontwikkeld door specialisten, is dat niet het geval zijn geweest, dan  zal het opschonen van het register leiden tot onherstelbare schade. Schade aan papyrusrollen is ook bijna onherstelbaar. Dus, m.b.t. het register opschonen, ga niet zelf aan de slag en gebruik alleen een top registry cleaner zoals de Registry Reviver.  Aanbeveling: Klik hier om meer te lezen over Registry Mechanic voor het opschonen van het register.

opschonen-windows-register

Een andere zaak die we willen aanstippen m.b.t. het register opschonen. Het is veel makkelijk om register problemen te voorkomen dan ze te repareren. Door preventief af en toe het register te scannen en op te schonen zal je alle ellende vermijden. Ongeacht hoe lang of hoe oud je computer is of hoe je de computer hebt gebruikt, er zijn altijd redenen waarom een Windows register corrupt en vervuild wordt door systeem fouten. Een aantal redenen waarom je het Windows register moet repareren zijn de volgende:

  • het frequent installeren en deinstalleren van software op de computer ;
  • het niet goed verwijderen van software, er blijven restbestanden achter na de deinstallatie;
  • proces activiteiten van derde partij applicaties of nog erger spyware die zich iedere keer weer activeren bij elke systeem boot;
  • het installeren en deinstalleren van hardware onderdelen van uw computer: nieuwe keyboards, mouses, videokaarten, geluidskaarten etc. ;
  • de aanwezigheid van ongebruikte, corrupte of niet verwijderde drivers.

Waarom het register opschonen ook zin heeft wanneer je een nieuwe computer hebt?

Je zult in het begin niet merken dat je het register moet opschonen wanneer je computer nieuw is, maar het is een kwestie van tijd en je Windows register wordt steeds groter, zeker wanneer je je steeds meer nieuwe software installeert, drivers toevoegt en nieuwe hardware onderdelen eraan toevoegt. Met zoveel verwijderingen, toevoegingen en andere veranderingen met uw computer, is het een kwestie van tijd dat uw Windows register vol loopt met restbestanden, corrupte bestanden, loze register sleutels, verkeerde koppelingen, bestandsfouten etc. Het register opschonen is daarom ook een belangrijke taak om deze rommel te verwijderen en uw Windows register netjes in orde te houden. Om een concreet voorbeeld te pakken, wanneer je een software programma verwijdert zoals een spelletje, dan is het zeer waarschijnlijk dat er loze restbestanden achterblijven die in je Windows register blijven zitten als vervuiling. Dit proces gaat maar door het de rommel hoopt zich maar op tot dat het te laat is en je computer een volledige herinstallatie van Windows nodig heeft en je het risico loopt al je bestanden te verliezen bij een totale systeem crash. Af en toe het Windows register opschonen is gewoon nodig, net zoals we de auto af en toe naar de garage brengen. Repareer je computer met Registry Mechanic.

registeropschonen-adviesRegister opschonen advies:

Klik hier om meer te leren over Registry Reviver en om deze registry cleaner gratis te testen.

 

Wilt u de Registry Reviver vergelijken met een andere goede registry cleaner, dan kunt u onze review lezen over Registry Reviver of Slow PC Fighter. Deze twee registry cleaners zijn ook de moeite waard om gratis te testen wanneer u tijd wilt besteden aan het vergelijken van verschillende registry cleaners voor het opschonen van het registe.

We hopen dat deze informatie over het register opschonen u goed heeft verder geholpen. U bent welkom om een opmerking te plaatsen hier onder. Veel geluk met het register opschonen. Wilt u engelstalige informatie over het opschonen van uw computer en register kunt u de volgende site raadplegen: Register Opschonen & PC Sneller maken &  PC World over register opschonen. Is deze informatie te theoretisch? Dan kun je ook een video demonstratie bekijken van Ehow over hoe je gemakkelijk het register kunt opschonen. Ehow laat in deze video demonstratie duidelijk zien wat je moet doen om het register schoon te maken: Ehow video over register opschonen.

————————-

Informatie samengesteld & aangeboden door

verstandig-het-register-opschonen

[footer]